Панирано бонфиле с Пържени картофи

Панирано свинско бон филе с пържени картофи
  
ПРОДУКТИ

Основен продукт:
Бон филе - по 150 / 300 грама на човек
Яйца - 2 / 3 броя в зависимост от количеството
Брашно - 200 / 300 грама
Сол - на вкус
Черен пипер - на вкус
Олио - половин - един сантиметър в тигана. 

Гарнитура:
Пресни или бланширани картофи - по желание и вкус.


ПРИГОТВЯНЕ
 
Нарязва се бонфилето напречно на дължината на мускулът


Изтънява се с чук и се овкусява със сол и черен пипер.




В два широки съда (по-дълбоки чинии) се приготвят в едната брашно овкусено със сол и черен пипер, в другата се разбиват яйцата.
 

Всяко филе се овалва в брашното добре. След това се натапя бързо и за кратко в сместа от разбити яйца.


След това се поставя в тигана със загрятата мазнина и се пържи до златист цвят.


Обръща се и се пържи и от другата страна до същият златист цвят.


Панираните филета се изваждат и се отцеждат на домакинска хартия или салфетки, след което са готови за сервиране. Най-вкусни са веднага - топли, гарнирани с хрупкави пържени картофи и подходяща биричка (примерно Staropramen).


Popular Posts